Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Užitečné recepty

Užitečné recepty

Ghí

  1. Na středně silném plameni rozehřejeme půl kilogramu másla.
  2. Jakmile se máslo rozpustí, necháme ho asi dvacet minut vařit na plameni. Na hladině vroucího másla se utvoří pěna. ( Neodstraňujeme ji, protože obsahuje léčivé látky)
  3. Ztlumíme plamen. Máslo získá zlatožlutý odstín a bude trochu vonět jako popcorn.
  4. Když do něj a kápneme jednu či dvě kapky vody a zapraská, ghí je hotové.
  5. Necháme zchladnout a přecedíme do připravené nádoby.

Ghí můžeme skladovat i mimo lednici.

"Tajemství zdravého těla a mysli nespočívá v truchlení nad minulostí ani ve strachu o budoucnost, ale ve vědomém a plném prožitku přítomnosti."

Kontaktujte nás


tel:. +420 606 136 297
e-mail: info@lilija.cz